‘Frisse blik, integraal en klantgericht’

Meer aandacht en maatwerk voor de complexe problemen van vermogende families. Dat is wat Marinus Koemans en Robert Kuiper deze bijzondere doelgroep aanbieden met hun initiatief Vermogensarchitecten. Voor hun website namen ze DenK in de arm, dat naast de techniek ook het projectmanagement verzorgde.

Vermogensarchitecten
Nieuws
Datum: 31-05-2021

Voor de online aanwezigheid van Vermogensarchitecten wilden Marinus en Robert uiteraard een professionele website laten ontwikkelen. Marinus: “Omdat we graag vanuit ons eigen netwerk denken, heeft Robert in Twente rondgekeken en ik in de Betuwe. Via vrienden kende ik William en zo is het balletje gaan rollen.”

Turnkey project
“Eigenlijk was het maken van de website een turnkey-project, waarbij DenK naast de techniek en het feitelijke bouwen ook het projectmanagement op zich heeft genomen”, zegt Robert. “William koppelde ons voor de teksten aan Janet Kooren, voor ons logo en de huisstijl aan vormgever Johan Gaertner en voor het beeldmateriaal aan fotograaf Raphaël Drent, waarmee het creatieve team compleet was. Wij brachten eigenlijk alleen maar een idee in. Dat werd overigens direct door William van tafel geveegd! Het was even slikken, maar hij had volkomen gelijk!”

“Het maken van een website is het maken van keuzes”, knikt Marinus. “DenK heeft ons daar echt doorheen gesleept. Met een frisse blik, integraal en vanuit een klantgerichte visie. William is lekker direct, kan goed luisteren én houdt de vaart erin. En de informele manier waarop de contacten zijn verlopen, passen erg goed bij onze eigen manier van werken.”

Onafhankelijke partij
Marinus en Robert kennen elkaar al sinds ze in 2000 bij Schretlen gingen werken. Begin 2017 werden ze allebei associate partner bij IBS Capital Allies. Al snel kwamen ze in contact met klanten die de begeleiding van hun familievermogen liever wilden onderbrengen bij een onafhankelijke partij dan bij een grootbank. Robert: “En zo is het idee voor Vermogensarchitecten ontstaan.”

Die naam is bewust gekozen. “Wij willen dat het vermogen van onze relaties een stevig fundament heeft en houdt”, vertelt Marinus. “Net zoals een architect een bouwtekening maakt, maken wij als projectcoördinator een bouwplan voor hun familievermogen. Daarbij schakelen we waar nodig specialisten in om alle details te realiseren.”

Vier stappen
Die werkwijze is onderverdeeld in vier stappen. “Eerst maken we een inventarisatie op basis van de opbouw van het vermogen, de persoonlijke situatie en de wensen van onze klant”, legt Robert uit. “Daarna volgt de belangrijke stap om het vermogensstatuut op te stellen waarin de doelen en wensen zijn vastgelegd. Dit is het bouwplan waar we het al eerder over hadden.”

“Vervolgens stellen wij een team van specialisten samen om de doelen te bereiken”, vult Marinus aan. “Op die manier fungeren we als een virtuele family office voor onze relatie. Mocht die al andere specialisten, zoals een accountant of fiscalist, in de arm hebben genomen, dan werken we nauw met hen samen. Tot slot evalueren we op vaste momenten en op andere relevante tijdstippen en sturen we waar nodig bij.”

“De beste begeleiding is persoonlijke begeleiding”, zegt hij tot slot. “Dat is de stellige overtuiging van Robert en mij. En door het aantal klanten beperkt te houden, kunnen wij hen de service bieden die ze verwachten en verdienen. Dat, in combinatie met onze werkwijze, is de kracht van Vermogensarchitecten.”

Naar de website van Vermogensarchitecten

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.