Streven DenK: alle websites een score van 100% op security

‘Veiligheid hoog in het vaandel’

Sinds het begin van dit jaar beschikt DenK over een nieuw serverpark waar op termijn alle websites naartoe verhuizen. “DenK heeft veiligheid hoog in het vaandel, dus is daar veel aandacht aan besteed bij het inrichten van de nieuwe servers”, vertelt Ruben Hendriks, webdeveloper bij DenK. “Het resultaat is dat we uiteindelijk een veiligheidsscore van 100% hebben bereikt. En daar zijn we best trots op!”

cyber crime veiligheid server
Nieuws
Datum: 23-06-2020

Van de bijna 300.000 geteste websites halen namelijk nog geen 9.300 (!) de hoogst mogelijke veiligheidsscore op Internet.nl. Dat is een testsite die is opgericht door Platform Internetstandaarden, waarbinnen partijen uit de internetgemeenschap met de overheid samenwerken om internet toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken.

Nieuwe protocollen

De hoge score die DenK heeft behaald met een testsite, is bereikt door gebruik te maken van nieuwe internetprotocollen, de manier waarop computers en servers met elkaar communiceren. Ruben: “De oorspronkelijke internetstandaarden zijn inmiddels zo’n veertig, vijftig jaar oud en sinds die tijd is er natuurlijk veel veranderd. Het aantal gebruikers van internet is enorm gegroeid, er wordt steeds meer privacy-gevoelige informatie verstuurd en er is een toenemend aantal financiële transacties. Daarmee is internet voor criminelen erg interessant geworden en zie je steeds meer diefstal en misbruik van gegevens.”

Versleutelde informatie

Door de nieuwe protocollen is het risico daarop veel kleiner. “De informatie die computers met elkaar uitwisselen, wordt nu versleuteld verstuurd via beveiligde verbindingen”, aldus Ruben. “Theoretisch kan die informatie nog steeds worden onderschept, maar de dief heeft er niets aan. Omdat hij de sleutel niet heeft, is de boodschap onleesbaar. Gegevens uit ingevulde webformulieren, rekentools en andere documenten kunnen dus niet in handen van criminelen vallen.”

Nieuwe platform

“De websites van DenK-klanten die overstappen naar het nieuwe platform worden direct ingeregeld voor de 100% score”, zegt Ruben tot besluit. “Voor relaties van wie de website al op het nieuwe platform draait, zullen we de komende maanden benutten om deze 100% veilig te krijgen. Uiteindelijk willen we dat eind 2020 alle websites op het nieuwe platform de 100% score hebben. Voor onze andere relaties onderzoeken wij natuurlijk ook hoe we de veiligheid van hun website kunnen optimaliseren.”

Zelf testen

U kunt hier https://internet.nl/site/www.boutenvolmacht.nl/904062/ de score bekijken van de eerste 100% veilig-website van DenK. U kunt op de website van internet.nl  de score van uw eigen website testen. Hoewel die nog niet 100% zal zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw website. Maar in ons streven om u optimale dienstverlening te bieden, past – naast een state of the art-website – ook een 100% score op veiligheid. De komende maanden zullen wij hier hard aan werken.

Overstappen

Heeft u interesse om over te stappen naar een website op ons nieuwe platform? Meer informatie hierover treft u aan op www.zekerweb.nl. En neem gerust contact met ons op.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.