Nieuwe feature door samenwerking met Rolls Software

Relaties van DenK, wiens website op het nieuwe systeem draait, beschikken vanaf vandaag over een nieuwe feature op hun website: een dynamische koppeling met Rolls Tools in het offerteformulier autoverzekeringen.

Rolls software en DenK
Nieuws
Datum: 08-02-2021

Met deze module kunnen particulieren sneller, eenvoudiger én completer online een offerteaanvraag doen voor hun autoverzekering. Dat is prettig voor hen, maar ook voor de adviseur. Die houdt namelijk zelf de controle bij de steeds belangrijker wordende online dienstverlening.

“Rolls is vooral bekend als leverancier van reken- en vergelijkingstools voor intermediairs en volmachtkantoren”, zegt Marc Nederveen van Rolls. “Adviseurs gebruiken onze tools om hun klanten het best passende voorstel te doen voor met name schadeverzekeringen. Maar hoe mooi zou het zijn als we die service namens de adviseur ook direct online aan diens klanten kunnen aanbieden? Met die gedachte zijn we op zoek gegaan naar een partner met wie we dat zouden kunnen realiseren.”

In één keer uitrollen
“Onze voorkeur ging uit naar een webbureau met een veelgebruikt content managementsysteem dat de regie heeft over alle aangesloten websites. Het laatste is belangrijk, omdat je de desbetreffende module dan in één keer over alle websites kunt uitrollen. In DenK hebben we zo’n partner gevonden en sinds vandaag is de module voor autoverzekeringen beschikbaar voor alle kantoren met een website die op het nieuwe systeem draait.”

Alle voertuiginformatie
Het mooie van de nieuwe feature is dat een (potentiële) verzekeringsnemer bij een aanvraag direct alle voertuiginformatie te zien krijgt. “Alleen het kenteken invoeren is voldoende. Op basis van Rolls-data verschijnen dan automatisch de specifieke kenmerken van de auto, compleet met een foto van het model. Aansluitend voert de klant nog enkele gegevens in, zoals zijn persoonlijke gegevens en het aantal kilometers per jaar.”

Handig en efficiënt
Het voordeel voor intermediairs is tweeledig. De adviseur ontvangt per mail in één keer de complete en juiste informatie voor het maken van een vergelijking en een offerte. Daarnaast maakt het zijn website en zijn online dienstverlening nog completer en klantvriendelijk, zonder dat hij de regie verliest.

Lange termijnrelatie
Een volgende stap is om aan dit online offertetraject tegen geringe kosten ook een verzoek voor tijdelijke dekking te koppelen. “Dat zal snel volgen”, verwacht Marc. “En daar stop het waarschijnlijk niet mee. Want samen met DenK onderzoeken we aan welke extra producten en diensten er behoefte is bij advieskantoren en hun klanten. Het is dus geen eenmalige samenwerking die we met DenK zijn aangegaan, maar een lange termijn relatie.”

Voorbeeld van het vernieuwde offerteformulier autoverzekeringen
(ook in uw eigen website is dit formulier vanaf vandaag actief)

 

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.