‘Elke dag vrolijk thuiskomen uit je werk’

Het team van DenK Internet Solutions is in november vorig jaar versterkt met een nieuwe collega. Wie belt met DenK, heeft grote kans om operational manager Sjors Diebels aan de telefoon te krijgen. Diebels, dat klinkt bekend. “Dat kan kloppen, ik ben een zoon van William.”  

Sjors
Nieuws
Datum: 16-03-2022

Was het altijd al jouw ambitie om in het familiebedrijf te gaan werken?
“Eerlijk gezegd: nee. Na mijn middelbare school heb ik in Arnhem de opleiding Industrieel Product Ontwerpen gevolgd. Al snel merkte ik dat de technische kant van het vak me meer aanspreekt dan het feitelijke ontwerpen. Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij een 3D-printbedrijf dat on demand onderdelen print. Dat beviel zo goed, dat ik er ben blijven hangen.” 

Waarom dan nu toch naar DenK? 
“Ongeveer een jaar geleden besloot mijn toenmalige werkgever om in de toekomst meer te gaan werken vanuit aangeleverde designs. Daardoor zou mijn functie op termijn komen te vervallen. Ik ben toen gaan nadenken over mijn toekomst. Moest ik op zoek naar een vergelijkbare baan? Wilde ik dit de rest van mijn leven – of in elk geval de komende jaren – wel blijven doen? Wat waren mijn alternatieven?” 

“In die periode kwam er een stemmetje in mijn hoofd dat zei: ‘Zou je niet bij DenK willen werken?’ Niet zozeer omdat DenK het bedrijf van mijn vader is, wél omdat ik hem elke dag vrolijk zie thuiskomen uit zijn werk. Ik heb het lang voor mezelf gehouden, maar toen het stemmetje er in de zomer nog steeds was, heb ik voorzichtig bij William geïnformeerd hoe hij erover dacht. Hij was in eerste instantie verbaasd, maar ook gevleid.” 

Hoe bevalt dat tot nu toe? 
“Ik heb het erg naar mijn zin. Natuurlijk kende ik het bedrijf en de collega’s al best goed. Maar ik krijg nu wel veel informatie te verwerken. Gelukkig is die voor het overgrote deel geborgd in de organisatie, al merk ik dat er nog het nodige in het hoofd van William zit. Die moet ik er de komende tijd uitpeuteren, mezelf eigen maken en deels vastleggen. En ik wil ook de basis van de techniek leren kennen, daarvoor heb ik inmiddels een eerste cursus gevolgd.” 

Aanpoten dus? 
“Ja, maar dat is juist leuk!” Al heb ik soms een zwaar hoofd van alle informatie…” 

Wat zijn je verdere plannen? 
“Ik vind het nog te vroeg om een lange termijnplanning te maken. Wat ik wel wil oppakken, is het uitvoeren van een marktanalyse om aansluitend een marketingplan te schrijven voor de komende jaren. En uiteraard moet ik me verder verdiepen in de financiële kant van het bedrijf. Uitdagingen genoeg, dus!” 

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.