‘Bij DenK ben ik geworden wie ik ben’

Eind 2014 stapt John de Regt voor het eerst bij DenK binnen. De – toen nog – student interactieve mediavormgeving is op zoek naar een stageplaats. Hij wordt aangenomen en doet niet één, maar twee stageprojecten voor DenK. “Aansluitend wilde ik graag blijven”, vertelt hij. “Dus besprak ik dat met William. Die had slecht nieuws: er waren geen openstaande vacatures.”

John de Regt
Nieuws
Datum: 31-05-2021

Maar zo snel gaf John niet op. “Ik besloot een ludieke sollicitatiebrief te schrijven waarin ik deed alsof we elkaar nog nooit gezien of gesproken hadden. Het werkte! Ik kwam in dienst en kreeg ruim een jaar later de mogelijkheid om me helemaal te richten op de ontwikkeling van WordPress-websites. Dat was precies wat ik wilde!”

Allround specialist
Inmiddels had John al een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. “Toen ik hier als stagiair begon, was ik erg introvert”, weet hij nog goed. “Ik liep vaak met mijn ogen naar beneden geslagen en had een enorme telefoonangst. Dat is gelukkig compleet veranderd. Nu heb ik er geen enkele moeite meer mee om iemand te bellen of op mensen af te stappen. Niet alleen in mijn werk, ook privé. Zo ben ik bij DenK geworden wie ik ben.”

In een paar jaar tijd ontwikkelde hij zich tot een waardevolle allround specialist. “Officieel ben ik web developer, in de praktijk werk ik aan alles van website tot serverbeheer en veel daaromheen. Dat betekent dus ook vragen van klanten behandelen, hen adviseren over veranderingen en sparren over de mogelijkheden die er zijn.”

Beste in elkaar boven brengen
De kracht van DenK is het team en de manier waarop het bedrijf is georganiseerd, is John’s vaste overtuiging. “Er heerst hier een fijne sfeer en de lijnen zijn kort. We zijn een close club collega’s die goed naar elkaar luistert. In de praktijk betekent dat ook dat je niet eerst langs een ‘onderbaas’ hoeft als je een idee hebt. Op die manier brengen we het beste in elkaar boven.”

Die manier van samenwerken is naast prettig ook leerzaam. “De ontwikkelingen op het gebied van techniek staan immers niet stil. Door samen over oplossingen na te denken, leer je ook weer. En dat sluit goed aan bij mijn ambitie om me verder te ontwikkelen tot volwaardig programmeur op het gebied van webtechnieken. Onlangs heb ik daarom een cursus php-programmeren gevolgd en ik denk er al over om een vervolgcursus te doen.”

Familiegevoel
Al met al blikt hij terug op mooie jaren. “Ik mis het wel dat we minder bij elkaar zijn vanwege de coronacrisis. Maar ondanks dat blijft het ‘familiegevoel’ bestaan. Nu maar hopen dat we snel terug kunnen naar een opener samenleving, zodat we als collega’s weer vaker op dezelfde plaats kunnen werken.”

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.